Ons varkensvlees 'Duroc d'Olive'
Iedere week worden bij ons 2 Duroc d'Olive varkentjes versneden voor onze winkel.
De malsheid van dit vlees is dan ook super.
Heel wat chefs werken ondertussen met dit varkensvlees.
Gebraiseerde kotelet met Leffe, frietjes met sjalotmayonaise en tomatensalade
Ingrediënten (4 personen)
4 Duroc d'Olives koteletten Verhit de helft van de boter in de pan
2 grote uien Bak de koteletten goudbruin en haal ze uit de pan.
2 el bloem Snijd de uien grof en bak ze aan met de andere helft van de boter
100 gr boter Zodra ze mooi gekleurd zijn, strooi je de bloem over de uien
5 dl olijfolie Laat ze even drogen om de bloemsmaak eruit te krijgen en blus
2 el mosterd ze dan met Leffe en de bouillon
2 sneetjes peperkoek Voeg tijm en laurier toe en leg de koteletten terug in de pan
2 blonde Leffes Besmeer de peperkoek met de mosterd en leg de sneetjes in de pan
5 dl varkensbouillon Zet het deksel erop en laat het vlees op een heel klein vuur een uur
tijm pruttelen tot de kotelet mals is
laurier Snijd de aardappelen in frieten en bak ze
peper en zout Snijd de mix van tomaten in grove stukken, kruid ze met olijfolie en
8 grote aardappelen flink wat peper en zout.
200 gr mayonaise Meng de mayonaise met de fijngesnipperde sjalotten en kruid ze af
2 sjalotten met peper van de molen.
400 gr tomatenmix
Serveer de koteletjes overgoten met de saus, schep er wat frietjes bij met sjalotmayonaise en werk het af met de tomatensalade.
Smakelijk!!
