Assortiment

Assortiment - Varken

Varken

Ons varkensvlees 'Duroc d'Olive'

 

 

Iedere week worden bij ons 2 Duroc d'Olive varkentjes versneden voor onze winkel.

De malsheid van dit vlees is dan ook super.

Heel wat chefs werken ondertussen met dit varkensvlees.

 

Gebraiseerde kotelet met Leffe, frietjes met sjalotmayonaise en tomatensalade

 

 

 

Ingrediƫnten (4 personen)

4 Duroc d'Olives koteletten                            Verhit de helft van de boter in de pan

2 grote uien                                                    Bak de koteletten goudbruin en haal ze uit de pan.

2 el bloem                                                      Snijd de uien grof en bak ze aan met de andere helft van de boter

100 gr boter                                                   Zodra ze mooi gekleurd zijn, strooi je de bloem over de uien

5 dl olijfolie                                                     Laat ze even drogen om de bloemsmaak eruit te krijgen en blus

2 el mosterd                                                   ze dan met Leffe en de bouillon

2 sneetjes peperkoek                                    Voeg tijm en laurier toe en leg de koteletten terug in de pan

2 blonde Leffes                                              Besmeer de peperkoek met de mosterd en leg de sneetjes in de pan

5 dl varkensbouillon                                       Zet het deksel erop en laat het vlees op een heel klein vuur een uur

tijm                                                                 pruttelen tot de kotelet mals is

laurier                                                            Snijd de aardappelen in frieten en bak ze

peper en zout                                                Snijd de mix van tomaten in grove stukken, kruid ze met olijfolie en

8 grote aardappelen                                      flink wat peper en zout.

200 gr mayonaise                                         Meng de mayonaise met de fijngesnipperde sjalotten en kruid ze af

2 sjalotten                                                     met peper van de molen.

400 gr tomatenmix

 

Serveer de koteletjes overgoten met de saus, schep er wat frietjes bij met sjalotmayonaise en werk het af met de tomatensalade.

 

Smakelijk!!