Assortiment

Assortiment - Rundsvlees

Rundsvlees



NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: HOLLSTEINBURGER

 

Proef onze heerlijke burger van het hollsteinrund. Subliem van smaak! Dagelijks verkrijgbaar in onze winkel.

 

Omdat onze ambacht vakmanschap is waar we trots op zijn, kiezen we voor u vlees van de beste kwaliteit.

Ons rundsvlees wordt persoonlijk geselecteerd door Marc en zijn vader Gaby in het slachthuis. Er worden voornamelijk vrouwelijke runderen geselecteerd van West-Vlaams rood of Belgisch blauw wit.
De voorkeur gaat uit naar runderen van ongeveer 4 jaar, deze hebben 4 keer gekalverd en geven een mooi intramusculair vet, de smaak is bij deze dieren dan ook optimaal.
Wanneer de karkassen aankomen van het slachthuis, worden die 14 dagen in de rijpfrigo gehangen. Daarna worden die versneden door onze gekwalificeerde slagers, Gino en Glenn, om daarna in de winkel verkocht te worden.

 

U kunt bij ons terecht voor een heerlijk stuk rundsvlees: een lekker stuk rosbief, een mals biefstuk, heerlijke pele royale, rundsstoofvlees, verse rundstong…
Vraag zeker eens naar Marc’s lieveling:
Het planète biefstuk of de spier onder de schouderplaat, is niet het ‘malste stukje van het rund maar voor degene met een goeie eetlust die smaak weten te waarderen is dit een echte aanrader, door de spieren is het vlees rijk aan smaak, een must voor elke liefhebber.
Ook de vergeten stukjes kunt u bij ons reserveren. Gino of Marc leggen ze met plezier voor u aan de kant.
spinnekop, bavette, kraaie,… stuk voor stuk toppers!!
Onze TV kok’s koken ook graag met vergeten stukjes:
Jeroen zet een pot winterse gezelligheid op tafel met een bijzonder bugdetvriendelijk stuk rundvlees. De bavette van het rund is misschien minder bekend, maar dat stuk vlees is ideaal voor zijn stoofschotel met bier en groentjes. Hou er wel rekening mee dat we hier aan slow cooking doen en dat de stoofpot zo’n 3 uur moet garen in de oven.
Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2 per persoon. Lees hier het volledige recept

 

ONZE SPECIALITEITEN
Voor groot en klein een echte topper!!!
Onze steak hotel
Een massief stuk rundsvlees,  subliem voor u gekruid. Zowel in de zomer op de barbecue als in de winter gewoon in de oven, onder de grill: de grill laten warmen dan het stuk erin 7 minuten aan de ene kant 7 minuten aan de andere kant, 10 minuten rusten, eenvoudig en overheerlijk