Over ons


Ter info een beetje geschiedenis over het ontstaan en de uitbreiding van ons familiebedrijf, die reeds uitgebouwd is tot de vierde generatie.


Het begon bij André Warlop (weeskind van Adolf Warlop en Sylvie Vandendriesche) die werd na de dood van zijn ouders opgevoed bij Slager Cyriel Pil-Warlop.

Hij trouwde met Lucienne Malfait (dochter van veehandelaar en slager op St. Anna ) Ze begonnen samen een slagerij in de voorzieneheidstraat in Kortrijk. Na negen jaar konden ze de gentsestraat 12 kopen en verhuisden ze dan ook daarnaar toe, dit werd slagerij André.

In 1967 huwde “Warlopkes “ dochter, die ook in de slagerij werkte bij haar vader, met Gaby Mylle.

Gaby is ook slagerij van opleiding en zo begon slagerij Gaby op 1 januari 1968. De slagerij werd vernieuwd in 1970 en aangepast in
1974.

In 1976 wordt de werkplaats vergroot, door vestingstraat 2 in te nemen. In 1981 wordt het winkelgedeelte voor de eerste maal vergroot met gentsestraat 10 en in1989 wordt er nog een stuk bij de winkel gevoegd.

De werkplaats krijgt nog twee grondige vernieuwingen: in 1985 met vestingstraat 4 en in 1992 wordt de andere kant uitgebreid met frigo’s, werkplaats en garage tot en met vaartstraat 5.

Gaby en Thèrese krijgen 3 zonen, die alle drie het beroep van slager-traiteur aanleren. De twee jongste, Bruno en Luc, spreiden hun vleugels uit.

 

Bruno trouwt en vestigt zich met zijn vrouw en intussen vier kinderen in slagerij ’t lekker beest in Overijse. Luc vindt ook een levensgezellin en na hun trouwen krijgen ze een zoon en dochter en stichten ze MB Quality food een vleeswaren fabriek in Zwevegem.

Marc, de oudste zoon, blijft in het nest en nam op 1 juli 1994 de slagerij over van zijn ouders, samen met zijn vrouw, Natalie Verplancke, die diëtiste is en dochter van slager Luc Verplancke Decock uit Duinbergen, slagerij Mylle-Verplancke wordt geboren.

Marc en Nathalie vernieuwen de winkel in 1998, met een ruim assortiment traiteurgerechten. In 2007 wordt de werkplaats en keuken grondig onder handen genomen. Vaartstraat 3 en 1 en de achterkant van gentsestraat 8, 6 en 4 maken plaats voor een volledig nieuwe keuken, waar koude en warme keuken van elkaar gescheiden worden, waar koelcellen geïnstalleerd worden voor groenten en fruit, zuivel en vis. Er komt eveneens een ruimte voor het verpakken van traiteurgerechten met speciaal daarvoor aangekochte machines. De werkplaats wordt volledig vernieuwd naar de laatste normen van
de voedselveiligheid.

In 2010 wordt de winkel dan nogmaals uitgebreid, tot wat hij is op vandaag de dag, met de voorkant van gentsestraat 8,6,4 en 2. Hij biedt een ruim assortiment bereide gerechten, dagschotels, apero, zuivel, verpakte charcuterie en vers vlees. Maar tevens een ruimekeuze en aanbod in de bediening.

Samen bouwden nu al drie generaties de klein slagerij om tot een groot modern bedrijf, met een hardwerkende ploeg die elke dag ten dienst staat van hun cliënteel.