In de kijker

Fazant op grootmoeders wijze

 


Ingrediënten:
- Fazant
- boter
- cognac
- wild fond
- room
- peper en zout
- potje petit gervais natuur

 


Bereidingswijze: Stop de petit gervais in de “poepe” van de fazant. Kruid de fazant en kleur aan in bruine boter. Zet hem in de oven ± 45 min op 160°C. Regelmatig overgieten met jus. Dek het vlees af met aluminiumfolie tegen het uitdrogen. Na 45 min: deglaceren met cognac. Voeg de wild fond eraan toe en laat dit inkoken. Eventueel een scheutje room aan toevoegen.

 

 

 

Verse Hazenrug / Verse Hertenkalf



De hazenrug bakken in de pan, kruiden met peper en zout.
Het braadvocht ontvetten met cognac en grand veneur saus toevoegen. Onder roeren de saus terug op dikte laten komen. De mooie hazenrugjes in ‘eventail’ snijden. (= dakpansgewijs in drie stukjes snijden.)

De hertenkalffilet op zijn geheel (of in twee stukken naargelang de grootte) kleuren in de pot. Tien minuten laten verder bakken op een zacht vuurtje.
Ofwel: het vlees aan kleuren in een pan daarna nog 10 min in een warme oven van 180°C
Het braadvocht deglaceren met cognac, het aanbaksel goed losroeren en daarna grand veneur saus toevoegen. Onder roeren de saus terug op dikte laten komen.
De hertenkalf in nootjes snijden en opdienen.
Smakelijk!!!